Polévka z lilku s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Cizrna konzervovaná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 dl Vývar zeleninový
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1301 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 19.7 mg
  • Draslík 912.5 mg
  • Vláknina 20181.2 mg
  • Vitamín A 20181.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek omyjeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a na jemno nakrájíme. Chilli papričku rozřízneme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme na jemno. Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou a okapané na jemno nasekáme. Rajčata rozkrájíme na menší kousky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej a prudce na něm osmažíme kousky slaniny s nakrájenou cibulí. Pak přisypeme nakrájený lilek, přidáme chilli papričku, bylinky, rajčata i s nálevem a přilijeme vývar. Vše důkladně promícháme a na středním ohni 10 minut vaříme.

  • 3

    Cizrnu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak ji zamícháme do polévky, kterou opepříme a osolíme a necháme ještě dalších 5 minut za občasného zamíchání vařit.

Komentáře k receptu