Rybí filé zapečené se sýrem a sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 200 g Veka
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 2 g Kmín drcený
  • 80 g Sýr Čedar
  • 600 g Filé rybí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Sherry brandy
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 214.7 mg
  • Draslík 66.2 mg
  • Vláknina 620 mg
  • Vitamín A 620 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pažitku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi roztavíme kousek másla a porce filé na něm zprudka osmažíme. Filé vyskládáme do pekáčku, v mléce rozmícháme žloutky, strouhaný sýr, pažitku, trochu cherry a porce file v pekáčku zalijeme. Ještě trochu dochutíme solí, pepřem, kmínem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny.

  • 2

    Porce filé upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky, které můžeme nasucho opéct v topinkovači.

Komentáře k receptu