Rybí filé zapečené se sýrem a sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 214.7 mg
- Draslík 66.2 mg
- Vláknina 620 mg
- Vitamín A 620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pažitku posekáme najemno, sýr nastrouháme. V pánvi roztavíme kousek másla a porce filé na něm zprudka osmažíme. Filé vyskládáme do pekáčku, v mléce rozmícháme žloutky, strouhaný sýr, pažitku, trochu cherry a porce file v pekáčku zalijeme. Ještě trochu dochutíme solí, pepřem, kmínem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme přibližně čtvrt hodiny.
-
2
Porce filé upravíme na talíře a podáváme s plátky bílé veky, které můžeme nasucho opéct v topinkovači.