Polévka ze špenátu s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špenátový protlak mražený
  • 750 g Fenykl čerstvý
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1955 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 13.9 mg
  • Draslík 1431.4 mg
  • Vláknina 22950 mg
  • Vitamín A 22950 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Tuhý střed odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenátový protlak rozmrazíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmažíme za stálého míchání nakrájený fenykl, cibuli a česnek. Během smažení přidáme oregano. Pak přilijeme vývar a vaříme, až je fenykl měkký.

  • 4

    K směsi v pánvi dáme rozmražený špenát, vše promíchánme a 5 minut vaříme. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, necháme ji mírně vychladnout a rozmixujeme.

  • 5

    Polévku nalijeme do talířů, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.

Komentáře k receptu