Polévka ze špenátu s fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1955 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 13.9 mg
- Draslík 1431.4 mg
- Vláknina 22950 mg
- Vitamín A 22950 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Tuhý střed odřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Špenátový protlak rozmrazíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce na něm osmažíme za stálého míchání nakrájený fenykl, cibuli a česnek. Během smažení přidáme oregano. Pak přilijeme vývar a vaříme, až je fenykl měkký.
-
4
K směsi v pánvi dáme rozmražený špenát, vše promíchánme a 5 minut vaříme. Pak polévku dochutíme pepřem a solí, necháme ji mírně vychladnout a rozmixujeme.
-
5
Polévku nalijeme do talířů, pokapeme olejem, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme.