Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1705 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 159.3 mg
- Draslík 576.7 mg
- Vláknina 23612.5 mg
- Vitamín A 23612.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme na jemno.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2 dl vývaru, vsypeme do něj polentu a větší část nakrájených bylinek, necháme několik minut provařit na malém ohni a pak vmícháme vajíčko.
-
3
Zbylý vývar smícháme s mraženou polévkovou zeleninou a vaříme na středním ohni do poloměkka. Pak k zelenině přisypeme kukuřici, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme a osolíme a ještě krátce provaříme.
-
4
Z uvařené polenty tvarujeme noky, které vložíme do polévky.
-
5
Polévku s noky podáváme horkou, posypanou zbylou nasekanou petrželkou a pažitkou.