Zeleninová polévka s kukuřicí a noky z polenty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 50 g Polenta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1705 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 159.3 mg
  • Draslík 576.7 mg
  • Vláknina 23612.5 mg
  • Vitamín A 23612.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 2 dl vývaru, vsypeme do něj polentu a větší část nakrájených bylinek, necháme několik minut provařit na malém ohni a pak vmícháme vajíčko.

  • 3

    Zbylý vývar smícháme s mraženou polévkovou zeleninou a vaříme na středním ohni do poloměkka. Pak k zelenině přisypeme kukuřici, vmícháme zakysanou smetanu, opepříme a osolíme a ještě krátce provaříme.

  • 4

    Z uvařené polenty tvarujeme noky, které vložíme do polévky.

  • 5

    Polévku s noky podáváme horkou, posypanou zbylou nasekanou petrželkou a pažitkou.

Komentáře k receptu