Sýrový pudink zapečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo bylinkové
  • 40 g Pažitka
  • 100 g Sýr Čedar
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 418 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce utřeme máslo se žloutky do pěny. Mléko smíchané s moukou svaříme za stálého míchání na hustou kaši a necháme vychladnout. Studenou kaši po lžících přidáváme do žloutkové pěny a třeme vařečkou dohladka. Nakonec vmícháme strouhaný sýr a pevný sníh z bílků. Zapékací misky dobře vymažeme máslem, naplníme hmotou a zakryjeme alobalem. Vložíme do pekáče s vodou, voda by měla být asi do půlky zapékacích misek a pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme, posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem.

Komentáře k receptu