Filé z candáta s křenem a červenou řepou
Suroviny
- 280 g Candát obecný
- 50 g Křen
- 60 g Máslo čerstvé
- 10 g Olej olivový
- 200 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 12 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 4 g Cukr krupice
- 80 g Červená řepa
- 20 g Vývar drůbeží
- 40 g Šalotka
- 50 ml Mléko polotučné
- 50 ml Víno červené
- 20 ml Balsamico ocet
- 20 ml Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1203 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 189.5 mg
- Vláknina 7267.5 mg
- Vitamín A 7267.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z candáta osolíme, opepříme, na oleji osmažíme z obou stran a na horkých pilinách krátce vyudíme. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, očištěný křen nastrouháme najemno.
-
2
V pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme řepu, orestujeme, podlijeme červeným vínem, balsamicovým a vinným octem, provaříme, rozmixujeme nahrubo a přimícháme cukr. Do kastrůlku nalijeme mléko, vývar, přisypeme křen, osolíme, opepříme a provaříme. Křen scedíme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.
-
3
Na talíře nalijeme směs z červené řepy, na ni ozdobně upravíme křenovou pěnu a nakonec přiložíme porci candáta. Můžeme doplnit jarní zeleninou podušenou na másle.