Zavařené jahody ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 166.3 mg
- Vláknina 4333.3 mg
- Vitamín A 4333.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody očistíme, propláchneme, necháme okapat, poté je rozdělíme do sklenic, přitom prosypáváme cukrem.
-
2
Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout, uložíme na temném a suchém místě.