Hovězí svíčková s čočkovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1293 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 46.5 mg
- Draslík 453.4 mg
- Vláknina 10918.2 mg
- Vitamín A 10918.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hovězího masa nakrájíme plátky, posypeme estragonem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
-
2
Předem namočenou (nebo předvařenou) čočku uvaříme téměř do měkka, scedíme.
-
3
Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, přidáme čočku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou hovězího vývaru a podusíme, než se vývar úplně odpaří.
-
5
V jiné pánvi osmahneme plátky masa z obou stran, podle chuti osolíme a opepříme. Maso upravíme na talíře, doplníme čočkovým salátem.