Hovězí svíčková s čočkovým salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Celer bulvový
  • 20 g Cibule
  • 400 g Hovězí svíčková
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mrkev kořen
  • 12 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel kořen
  • 5 g Estragon
  • 160 g Čočka zelená Puy
  • 23.48 ml Olej olivový
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1293 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 453.4 mg
  • Vláknina 10918.2 mg
  • Vitamín A 10918.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hovězího masa nakrájíme plátky, posypeme estragonem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.

  • 2

    Předem namočenou (nebo předvařenou) čočku uvaříme téměř do měkka, scedíme.

  • 3

    Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli se zeleninou, osmahneme, přidáme čočku, osolíme, opepříme, podlijeme troškou hovězího vývaru a podusíme, než se vývar úplně odpaří.

  • 5

    V jiné pánvi osmahneme plátky masa z obou stran, podle chuti osolíme a opepříme. Maso upravíme na talíře, doplníme čočkovým salátem.

Komentáře k receptu