Diabetická jablka ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 401.3 mg
- Vláknina 14250 mg
- Vitamín A 14250 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
2
Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.