Zeleninová paella s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 12 g
- Sodík 860 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 775.3 mg
- Vláknina 31659.5 mg
- Vitamín A 31659.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 155.1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek a fozolky vyloupeme z lusků a opláchneme je studenou vodou.
-
2
V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, 5 minut vaříme samotný hrášek, pak přisypeme fazolky a vaříme ještě 3 minuty. Uvařenou zeleninu scedíme, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme ji okapat. Propláchnutí studenou vodou je důležité, aby hrášek i fazolky zůstaly zelené a křupavé.
-
3
Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, cibulku i česnek na něm krátce osmažíme, potom přisypeme čočku, přilijeme vývar a na středním ohni 5 minut nepřikryté vaříme.
-
5
Do pánve nasypeme hrášek, fazolky a papriku a vaříme dalších 5 minut. Směs nemícháme a tekutinu necháme odpařit.
-
6
Paellu dochutíme pepřem a solí a ihned podáváme.