Brokolicový salát s cibulí a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 6 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 546.5 mg
- Vláknina 9232.3 mg
- Vitamín A 9232.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a necháme v osolené vařící vodě 10 minut vařit doměkka. Potom ji slijeme a v sítu necháme okapat a vychladnout.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Pažitku a petrželku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a najemno je nasekáme.
-
3
Ve větší míse smícháme olivový olej s citronovu šťávou, přidáme nakrájenou cibuli a větší část nasekaných bylinek, důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. Potom do mísy k zálivce přisypeme vychladlou brokolici, vše opět promícháme a necháme v chladu uležet.
-
4
Brokolicový salát podáváme posypaný zbylými bylinkami a nejlépe s čerstvými bagetami.