Pikantní vepřové řízky se zeleninovou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 34 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 840.6 mg
- Vláknina 3225.8 mg
- Vitamín A 3225.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme z ní semínka a příčně nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli, pak přidáme okurky a opět krátce smažíme. Přisypeme rajčata, směs opepříme a osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme na mírném ohni.
-
3
Kopr omyjeme, necháme okapat, nasekáme nadrobno a vmícháme na konci dušení do zeleninové směsi.
-
4
Vepřové řízky omyjeme, osušíme, opepříme, osolíme a potřeme tenkou vrstvou hořčice.
-
5
V druhé pánvi rozehřejeme olej a zbylé máslo, řízky na něm 5 minut smažíme na středním ohni. Během smažení je jednou obrátíme.
-
6
Usmažené řízky podáváme s dušenou zeleninou.