Tuňák s čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 15 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1329.7 mg
- Vláknina 79041.5 mg
- Vitamín A 79041.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočenou čočku uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tuňáka slijeme a nakrájíme na malé kousky a smícháme s nakrájenou cibulí.
-
3
V misce smícháme citronovou šťávu s olejem a dochutíme pepřem a solí. Uvařenou čočku i kousky tuňáka promícháme s olejovou směsí, upravíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou.