Tuňák s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 250 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1329.7 mg
  • Vláknina 79041.5 mg
  • Vitamín A 79041.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočenou čočku uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Tuňáka slijeme a nakrájíme na malé kousky a smícháme s nakrájenou cibulí.

  • 3

    V misce smícháme citronovou šťávu s olejem a dochutíme pepřem a solí. Uvařenou čočku i kousky tuňáka promícháme s olejovou směsí, upravíme na servírovací talíře a podáváme posypané jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu