Rybí koláč s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 3 ks Makrela obecná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 30.5 mg
  • Vláknina 2707.2 mg
  • Vitamín A 2707.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme ryby, povaříme je 15 minut v osolené vodě.

  • 2

    Na plátky nakrájíme houby a na másle je osmahneme.

  • 3

    Po uvaření ryby vykostíme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Smícháme s petrželovou natí, kterou jsme nasekali.

  • 5

    K usmaženým houbám přidáme smetanu a osolíme.

  • 6

    Rozdělíme na poloviny těsto.

  • 7

    První rozválíme na placku a dáme na plech, rozložíme na placku ryby.

  • 8

    Pak houby se smetanou a vše přikryjeme druhou plackou.

  • 9

    Potřeme koláč rozšlehaným vejcem a 35 minut pečeme.

Komentáře k receptu