Zvěřinová sekaná
Suroviny
- 250 g Jelení maso
- 250 g Srnčí maso
- 250 g Kančí maso
- 250 g Vepřový bok uzený
- 15 g Sůl
- 100 g Strouhanka
- 100 g Mléko polotučné
- 80 g Cibule
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Majoránka
- 80 g Slanina vepřová
- 100 g Sádlo škvařené
- 600 g Bramborová kaše
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2150 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 154.6 mg
- Draslík 812.4 mg
- Vláknina 4704.3 mg
- Vitamín A 4704.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení, srnčí, kančí očištěné maso spolu s uzeným bůčkem bez kosti a s cibulí umeleme na jemno, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, strouhanku namočíme v mléce. Česnek, strouhanku, slaninu přidáme do mísy k masu, promícháme, ovoníme majoránkou, přidáme vejce a vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme podlouhlou šišku. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přiložíme šišku sekané, vložíme do trouby a jakmile se maso zatáhne, podlijeme troškou vody. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme vodou.
-
2
Upečenou sekanou krájíme na plátky, podáváme s bramborovou kaší.