Jehněčí kotlety s čočkou a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 150 g Čočka červená
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1256 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 212.3 mg
  • Draslík 2399.7 mg
  • Vláknina 31279.5 mg
  • Vitamín A 31279.5 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku vložíme do hrnce s 2 dl zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme na mírném ohni, dokud se vývar nevsákne.

  • 2

    Šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na 2 lžících oleje krátce osmahneme.

  • 3

    Uvařenou čočku smícháme se zbylým vývarem, rozšleháme nebo rozmixujeme, dochutíme octem, pepřem a solí.

  • 4

    Hrášek nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme ho do poloměkka. Potom hrášek přes síto scedíme, necháme okapat a smícháme s máslem.

  • 5

    Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme, mírně osolíme. Do pánve se šalotkou přidáme 1 lžíci rozpáleného oleje a kotlety usmažíme z obou stran dozlatova.

  • 6

    Čočkové pyré a hrášek rozdělíme na servírovací talíře, přidáme usmažené kotlety a podáváme.

Komentáře k receptu