Jehněčí kotlety s čočkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1256 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 57 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 212.3 mg
- Draslík 2399.7 mg
- Vláknina 31279.5 mg
- Vitamín A 31279.5 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku vložíme do hrnce s 2 dl zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme na mírném ohni, dokud se vývar nevsákne.
-
2
Šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na 2 lžících oleje krátce osmahneme.
-
3
Uvařenou čočku smícháme se zbylým vývarem, rozšleháme nebo rozmixujeme, dochutíme octem, pepřem a solí.
-
4
Hrášek nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme ho do poloměkka. Potom hrášek přes síto scedíme, necháme okapat a smícháme s máslem.
-
5
Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme, mírně osolíme. Do pánve se šalotkou přidáme 1 lžíci rozpáleného oleje a kotlety usmažíme z obou stran dozlatova.
-
6
Čočkové pyré a hrášek rozdělíme na servírovací talíře, přidáme usmažené kotlety a podáváme.