Brambory s kedlubnou a bešamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 1 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 22.2 mg
  • Draslík 1236.5 mg
  • Vláknina 16714.5 mg
  • Vitamín A 16714.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Kedlubnu oloupeme, rozřízneme na čvrtiny a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vývar, dáme do něj brambory a kedlubnu a vaříme 5 minut. Pak slijeme, vývar zachytíme do misky a brambory s kedlubnou necháme v sítu okapat.

  • 3

    V druhém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a smažíme při stálém míchání dozlatova. Pak přilijeme mléko a půl deci vývaru, promícháme a necháme přejít varem. Zmírníme oheň, odkryté vaříme 5 minut, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí.

  • 4

    Do hrnce přidáme uvařené brambory, kedlubnu a bylinky, vše promícháme a ještě chvíli prohřejeme.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu