Grilovaný rybí hamburger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska aljašská
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Salát hlávkový
  • 150 g Vinný kámen
  • 4 krajíc Chléb Pita
  • 4 kávová lžička Koření thajské
  • 4 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 786.1 mg
  • Vláknina 3546.2 mg
  • Vitamín A 3546.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z trestky nakrájíme zhruba na velikost hamburgeru. V misce smícháme olej s chilli a thajským kořením a filety směsí potřeme. Pita chléb rozpůlíme a lehce namažeme máslem.

  • 2

    Gril rozehřejeme na střední teplotu a grilovací desku potřeme olejem. Rybu grilujeme cca 4 minuty z každé strany, dokud není dokonale měkká. Pita chléb opečeme krátce z každé strany, aby byla kůrka křupavá.

  • 3

    Do chleba položíme grilovanou tresku, přidáme omyté listy salátu, na plátky nakrájenou cibuli a rajčata, vinný kámen a vše doplníme trochou kopru.

Komentáře k receptu