Smažený okoun s pikantní celerovou směsí
Suroviny
- 600 g Okouník mořský
- 2 kávová lžička Křenová pasta - Krenex
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 dl Vývar zeleninový
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 1001.5 mg
- Vláknina 3969.5 mg
- Vitamín A 3969.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu.
-
2
Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké delší nudličky.
-
3
V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a nakrájený celer v něm vaříme 5 minut, až se všechna tekutina vsákne a celer je poloměkký.
-
4
K celeru přidáme nastrouhaný křen a smetanu, vše dobře promícháme a dáme do tepla.
-
5
V pánvi rozehřejeme olej a na něm z obou stran osmažíme rybí porce dozlatova.
-
6
Na talíře rozprostřeme celerovou směs, na ni položíme porce ryby, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.