Omeleta s brambory a uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 69 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 369.3 mg
- Draslík 584.7 mg
- Vláknina 6514.5 mg
- Vitamín A 6514.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso pokrájíme na menší kostičky a vložíme na pánev, kde masové kostky na rozehřátém sádle orestujeme. Cibule nakrájíme na kolečka, pokud je cibule větší, kolečka ještě přepůlíme. Přidáme cibuli k restovaným masovým kostkám a necháme ji zesklovatět. Dopředu uvaříme dvě brambory, které oloupeme a nakrájíme. Kousky brambor přidáme do pánve. Pokmínujeme. Nesolíme, protože uzené je slané samo o sobě.
-
2
Do misky rozklepneme tři vejce a rozšleháme je. Zalijeme jimi směs na pánvi a stejnoměrně je na ní necháme rozlít. Počkáme, dokud omeleta neztuhne, pak ji vyjmeme z pánve, opepříme a případně i dosolíme.