Pikantní závitky z hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 360 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 138.5 mg
  • Vláknina 10503.8 mg
  • Vitamín A 10503.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkve oškrábeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme s česnekem. Plátky masa omyjeme, osušíme, naklepeme, potřeme hořčicí a lehce posypeme chilli kořením. Na každý vložíme plátek šunky, na ni mrkev a směs cibule s česnekem. Maso potom stočíme a závitky zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami nebo párátky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme 80 až 90 minut.

  • 3

    Omáčku dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem a solí.

  • 4

    Závitky na talíři poléváme omáčkou, vhodnou přílohou jsou těstoviny, bramborová kaše nebo vařená rýže.

Komentáře k receptu