Pstruh pečený na mandlích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 40 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 146 mg
- Draslík 860.5 mg
- Vláknina 5571.8 mg
- Vitamín A 5571.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citron omyjeme a nakrájíme na kolečka, petrželovou nať opláchneme vodou a nakrájíme na větší kousky. Máslo v hrnku rozpustíme a smícháme s citronovou šťávou. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme nahrubo.
-
2
Vykuchané a očištěné pstruhy důkladně omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku ryby opepříme a osolíme, do břišních dutin dáme plátek citronu a petrželovou nať, potřeme je 1/2 citronového másla a položíme na pečící papír na plechu.
-
3
Plech vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pstruhy pečeme 10 minut. Poté je obrátíme, znovu potřeme ochuceným máslem, posypeme nakrájenými mandlemi a necháme dalších 10 minut péct.
-
4
Upečené pstruhy servírujeme ozdobené plátky citronu a petrželovou natí s bramborami, případně se zeleninovým salátem.