Hovězí závitky plněné mrkvovou směsí
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 800 g Hovězí maso zadní
- 4 kávová lžička Hořčice
- 2 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 4 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 25 g
- Sodík 4807 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 247.7 mg
- Vláknina 18453.8 mg
- Vitamín A 18453.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkve oškrábeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Okurky a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme.
-
2
Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme hořčicí. Do každého vložíme plátek slaniny, na ni mrkev a směs cibule s okurkou. Maso pak stočíme a závitky zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami nebo párátky.
-
3
V hrnci rozehřejeme olej, závitky na něm prudce ze všech stran osmažíme, pak přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme 80-90 minut.
-
4
Omáčku dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem a solí.
-
5
Závitky na talíři poléváme omáčkou, vhodnou přílohou jsou těstoviny, bramborová kaše nebo vařená rýže.