Polévka z pórku s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Pórek
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 978.4 mg
  • Vláknina 12780.5 mg
  • Vitamín A 12780.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme, podélně rozřízneme, nakrájíme na kousky. Celer oloupeme, omyjeme a také pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Rajčata omyjeme a krájíme na malé kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, pokrájený pórek, celer a česnek na něm smažíme přibližně 10 minut. Pak přidáme rozkrájená rajčata, přilijeme vývar, víno a citronovu šťávu, polévku pod pokličkou 20 minut vaříme.

  • 3

    Hrnec následně odstavíme z ohně, přisypeme bazalku, podle chuti opepříme, osolíme, polévku rozmixujeme, znovu na ohni přivedeme k varu, vaříme zvolna ještě 10 minut, nakonec vmícháme smetanu.

  • 4

    Podáváme v miskách, posypané jemně nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu