Kynuté knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 408.5 mg
  • Vláknina 17056 mg
  • Vitamín A 17056 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme kvásek z droždí, mouky, mléka, soli a cukru a když vzejde přidáme ho do prosáté hladké mouky se lžičkou soli a žloutekm.

  • 2

    Vlažným mlékem zaděláme těsto a necháme kynout.

  • 3

    Rozválíme těsto, vykrájíme čtverečky, které naplníme strouhanými jablky, přidáme cukr se skořicí, uzavřeme a necháme 10 minut dokynout.

  • 4

    Vaříme 10 minut ve slané vodě, vyjmeme a pocukrujeme.

Komentáře k receptu