Vařený angreštový džem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 kg Angrešt
  • 1.6 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 180 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 180 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 399.2 mg
  • Vláknina 17200 mg
  • Vitamín A 17200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a rozdělíme na dvě části. Polovinu rozemeleme, přemístíme do kastrolu, přisypeme polovinu cukru, povaříme. Poté přidáme zbylé angrešty vcelku, zbytek cukru a za stálého míchání vaříme, až začne džem rozsolovatět.

  • 2

    Odstavíme, necháme vychladnout, rozdělíme do sklenic, uzavřeme a uchováme na chladnějším místě.

Komentáře k receptu