Vařený angreštový džem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 180 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 180 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 399.2 mg
- Vláknina 17200 mg
- Vitamín A 17200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky, omyjeme a rozdělíme na dvě části. Polovinu rozemeleme, přemístíme do kastrolu, přisypeme polovinu cukru, povaříme. Poté přidáme zbylé angrešty vcelku, zbytek cukru a za stálého míchání vaříme, až začne džem rozsolovatět.
-
2
Odstavíme, necháme vychladnout, rozdělíme do sklenic, uzavřeme a uchováme na chladnějším místě.