Smažená ryba s čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 128.7 mg
- Vláknina 3323.3 mg
- Vitamín A 3323.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby vykucháme, oškrábeme, pečlivě omyjeme a osušíme, potřeme pepřem a solí, rozkrájíme na porce.
-
2
Česnek prolisujeme a v misce utřeme se solí. Petrželku omyjeme a nasekáme na jemno. Polovinu oleje smícháme s citronovou šťávou a 3 lžícemi vody, pak přimícháme prolisovaný česnek se solí, nasekanou petrželku, bazalku a šalvěj.
-
3
Čekanku omyjeme, podélně rozpůlíme a na chvíli dáme do horké vody - bude jemnější. Okapané listy čekanky pak rozložíme na lehce olejem potřený plech, posolíme, pokapeme olejem a pečeme 5 až 10 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
-
4
Ve velké pánvi rozpálíme zbylý olej a na něm smažíme porce ryby z každé strany 3 až 4 minuty.
-
5
Pečenou čekanku a ryby rozdělíme na talíře, pokapeme olejovou směsí s česnekem a podáváme.