Rýže s čekankou a se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1145 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 1467.9 mg
- Vláknina 37203.8 mg
- Vitamín A 37203.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 208 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži v sítu propláchneme vodou, pak ji namočíme na 30 minut do půl litru vody, potom slijeme a necháme v sítu okapat.
-
2
Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Čekanku rozčtvrtíme a bez tvrdého středu nakrájíme na jemné nudličky. Omytou bazalku nasekáme na jemno.
-
3
V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a rýži. Pak směs v hrnci zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme přikryté 30 minut. potom přidáme nakrájené zelí, čekanku a rajčata, vše ještě 5 minut povaříme, pak přisypeme bazalku a směs důkladně promícháme.
-
4
Uvařenou rýži s přísadami na servírovacích talířích posypeme jemně nastrouhaným parmezánem.