Rýže s čekankou a se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 0.35 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Čekanka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1145 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 1467.9 mg
  • Vláknina 37203.8 mg
  • Vitamín A 37203.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 208 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži v sítu propláchneme vodou, pak ji namočíme na 30 minut do půl litru vody, potom slijeme a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Cibule oloupeme a nakrájíme nahrubo. Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Čekanku rozčtvrtíme a bez tvrdého středu nakrájíme na jemné nudličky. Omytou bazalku nasekáme na jemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a rýži. Pak směs v hrnci zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme přikryté 30 minut. potom přidáme nakrájené zelí, čekanku a rajčata, vše ještě 5 minut povaříme, pak přisypeme bazalku a směs důkladně promícháme.

  • 4

    Uvařenou rýži s přísadami na servírovacích talířích posypeme jemně nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu