Jelení plátky na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1780 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 129.2 mg
- Draslík 1157.1 mg
- Vláknina 4857.7 mg
- Vitamín A 4857.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme ochucené plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, orestujeme, podlijeme vývarem, okořeníme jalovcem, bobkovým listem, vrátíme do šťávy maso a zvolna dusíme, dokud se tekutina nevydusí na tuk. Přilijeme pivo, zahustíme tmavou jíškou a krátce podusíme. Plátky masa na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pánve.