Rybí filé smažené na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 112 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 131.7 mg
- Vláknina 2067.5 mg
- Vitamín A 2067.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Třetinu ho v misce utřeme se solí a smícháme s majonézou, třetinu s rozehřátým máslem a zbylý s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme.
-
2
Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce občas obrátíme a vždy je při obracení potřeme česnekem ochuceným máslem.
-
4
Podáváme s česnekovou majonézou posypané nasekanou pažitkou s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory nebo chléb.