Vydatné závitky z hovězího masa
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 500 g Hovězí maso zadní
- 50 ml Voda pitná
- 4 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 4 ks Párky Frankfurtské
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Mouka bezlepková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 50 g
- Sodík 2577 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 256 mg
- Draslík 254.4 mg
- Vláknina 5806 mg
- Vitamín A 5806 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlé je oloupeme a rozpůlíme. Stroužky česneku nasekáme narobno. Cibuli najemno nakrájíme. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na větší plátky. Okurky rozkrojíme na poloviny a párky nakrájíme na menší kousky tak, aby nebyly delší než plátky masa.
-
2
Plátky masa mírně ochutíme solí a pepřem. Každý takto připravný plátek potřeme hořčicí a urovnáme na něj plátek slaniny, polovinu vejce, kousek sterilované okurky a kousek párku. Potom každý plátek zabalíme a zajistíme párátkem, kouslem špejle, nebo grilovací jehlou. Takto připravené závitky obalíme v bezlepové mouce.
-
3
Na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zesklovatět cibulku. Na orestovanou cibuli přidáme připravené závitky, které orestujeme ze všech stran. Po orestování závitky zalijme vodou, zaprášíme mletou paprikou a přisypeme nasekané stroužky česneku. Závitky za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.
-
4
Podáváme horké s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.