Vepřové ražniči s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 142.6 mg
- Draslík 878.7 mg
- Vláknina 2589.8 mg
- Vitamín A 2589.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Kostky masa střídavě s kolečky cibule a plátky slaniny napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce špízy opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň a pomalu je dopékáme doměkka. Pokud je potřeba, můžeme je podlít vývarem a přikryté podusit.
-
4
Upečené špízy vyjmeme z pánve a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. V pánvi na tuku po pečení necháme povařit lečo.
-
5
Porce leča rozdělíme na servírovací talíře a na ně dáme ražniči. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.