Zapečené sledě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 200 g Sardelová očka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Sleď čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 272.8 mg
  • Draslík 131.9 mg
  • Vláknina 2774.2 mg
  • Vitamín A 2774.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a osolíme. Plátky sleďů položíme kůží dolů. Do každého sledě položíme sardelové očko, trochu nasekaného kopru, pokapeme citronovou šťávou a sledě svineme do závitku.

  • 2

    Sleďové závitky naskládáme do zapékací mísy, povrch opět zakapeme vymačkanou citronovou šťávou, posypeme pepřem, polijeme rozpuštěným máslem, zalijeme smetanou a nakonec posypeme strouhankou. Mísu vložíme do nahřáté trouby, kde zapékáme přibližně 20-25 minut. Těsně před dopečením sledě posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Zapékací mísu vytáhneme z trouby, sledě přiklopíme na 5 minut a potom porce rozdělíme na talíře.

Komentáře k receptu