Zapečené sledě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 36 g
- Sodík 191 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 272.8 mg
- Draslík 131.9 mg
- Vláknina 2774.2 mg
- Vitamín A 2774.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a osolíme. Plátky sleďů položíme kůží dolů. Do každého sledě položíme sardelové očko, trochu nasekaného kopru, pokapeme citronovou šťávou a sledě svineme do závitku.
-
2
Sleďové závitky naskládáme do zapékací mísy, povrch opět zakapeme vymačkanou citronovou šťávou, posypeme pepřem, polijeme rozpuštěným máslem, zalijeme smetanou a nakonec posypeme strouhankou. Mísu vložíme do nahřáté trouby, kde zapékáme přibližně 20-25 minut. Těsně před dopečením sledě posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
3
Zapékací mísu vytáhneme z trouby, sledě přiklopíme na 5 minut a potom porce rozdělíme na talíře.