Jemný západočeský hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 25 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 126.3 mg
- Draslík 709.9 mg
- Vláknina 1777.2 mg
- Vitamín A 1777.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a na něm osmahneme cibuli posypanou mletou paprikou. Pak přidáme maso a za stálého míchání je prudce opečeme ze všech stran. Když maso pustí šťávu, podlijeme je vývarem, opepříme, osolíme a necháme přikryté dusit. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vývar.
-
3
V menší druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme mouku, rozředíme ji částí vývaru a když maso začíná měknout, přidáme ji k němu a směs promícháme. Když je maso zcela měkké, vlijeme do pánve smetanu, vše důkladně promícháme a necháme ještě krátce převařit.