Domácí chléb s jablkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Jablka
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mouka žitná
  • 50 ml Džus jablečný
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Melasa
  • 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 222.6 mg
  • Vláknina 4035 mg
  • Vitamín A 4035 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, džus, olej, med, melasu, sůl, vejce, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, oba druhy mouky a na malé kousky nakrájená jablka dáme do mísy a důkladně zamícháme.

  • 2

    Těsto nalijeme do formy v domácí pekárně a zapneme program Pečení. Po upečení a vychladnutí můžeme chléb podávat.

Komentáře k receptu