Domácí chléb s jablkem
Suroviny
- 80 g Jablka
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mouka žitná
- 50 ml Džus jablečný
- 100 ml Mléko polotučné
- 70 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do perníku
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Melasa
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 21 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 63.8 mg
- Draslík 222.6 mg
- Vláknina 4035 mg
- Vitamín A 4035 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, džus, olej, med, melasu, sůl, vejce, kakao, prášek do pečiva, prášek do perníku, oba druhy mouky a na malé kousky nakrájená jablka dáme do mísy a důkladně zamícháme.
-
2
Těsto nalijeme do formy v domácí pekárně a zapneme program Pečení. Po upečení a vychladnutí můžeme chléb podávat.