Hovězí závitky po bavorsku
Suroviny
- 200 g Brambory
- 600 g Hovězí maso zadní
- 200 g Vepřový bok
- 2 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Masox
- 1 hrst Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 1 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2233 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 184.3 mg
- Draslík 433.1 mg
- Vláknina 8384.6 mg
- Vitamín A 8384.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme.
-
2
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky nakrájíme na kostičky. Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Vejce v misce rozšleháme. Masox rozmícháme v hrnku s vodou a necháme na ohni přejít varem.
-
3
Hovězí maso nakrájíme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme.
-
4
V pánvi vyškvaříme kostky bůčku a na tuku osmahneme polovinu cibule. Pak přidáme uvařené brambory a nakrájené okurky, opepříme a osolíme, vmícháme rozšlehané vajíčko a prohřejeme.
-
5
Bramborovou směs rozprostřeme na plátky masa, ty stočíme a zajistíme proti rozevření párátky nebo grilovacími jehlami.
-
6
Do pánve přilijeme olej a na něm osmahneme zbývající polovinu cibule. Potom vložíme závitky, zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem z Masoxu, přisypeme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Během dušení závitky poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme masoxovým vývarem. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je z pánve a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
-
7
Šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou, kterou chvíli smažíme, pak přilijeme zbytek vývaru Masoxu a vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Do pánve vrátíme masové závitky, vše prohřejeme a podáváme.