Roštěnky dušené na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 2193 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 563.8 mg
- Vláknina 4969.8 mg
- Vitamín A 4969.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kousky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
-
2
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme roštěnky a
-
4
zprudka je obou stranách opečeme dozlatova. Pak oheň zmírníme, přilijeme bílé víno a pomalu je přikryté pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem z Masoxu. Před koncem dušení k roštěnkám přidáme nakrájenou okurku a ještě krátce vše již odkryté provaříme.