Jihočeské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 49 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 236 mg
- Draslík 643.5 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Párky nakrájíme na kolečka. Játra opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na plátky. Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem.
-
2
Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
-
3
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, roštěnky na něm po obou stranách opečeme dozlatova, pak oheň zmírníme a pomalu je dopečeme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít vývarem z Masoxu a krátce podusit.
-
4
V jiné pánvi na zbylém rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme kolečka párků, plátky jater a opečeme. Opečené párky a játra z pánve vyjmeme do mísy a dáme do tepla. Zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme hladkou moukou a zalijeme masoxovým vývarem. Vaříme, dokud nezačne houstnout.
-
5
Roštěnky dáme na servírovací talíře, na ně položíme porci osmažených párků a jater a přelijeme šťávou.