Vařená jehněčí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Jehněčí kýta
  • 150 g Olivy černé
  • 30 g Oregano sušené
  • 250 g Fazole
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 150 g Tarhoňa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2257 kcal
  • Sacharidy 335 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 10695 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 308 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 627.1 mg
  • Vláknina 106431 mg
  • Vitamín A 106431 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, dozlatova osmažíme. Přimícháme na tenké plátky nakrájený česnek a ihned vložíme na maso. Vše opékáme tak dlouho, aby se maso zatáhlo a dostalo hnědou barvu.

  • 2

    Do hrnce přidáme protlak, posypeme oreganem, zalijeme vývarem a vodou, vše vaříme přibližně 40 minut. Z hrnce vybereme maso, oddělíme od kosti, nakrájíme na porce a zatím necháme stranou. Do vývaru přisypeme těstovinovou rýži, potom přidáme fazole, nakrájené olivy, vrátíme maso, podle chutě osolíme a opepříme. Povaříme dalších 10 minut a jídlo odstavíme.

  • 3

    Hotové jídlo nakládáme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu