Srnčí paštika s vínem
Suroviny
- 600 g Chléb celozrnný žitný
- 300 g Ledviny - průměr
- 2 g Máslo čerstvé
- 200 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Bobkový list
- 100 g Strouhanka
- 4 g Šalvěj čerstvá
- 4 g Mateřídouška
- 300 g Játra srnčí
- 500 g Srnčí maso
- 100 ml Víno červené
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 886 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 306.5 mg
- Draslík 300.9 mg
- Vláknina 7038.8 mg
- Vitamín A 7038.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí maso, srnčí játra a srnčí ledvinky odblaníme, očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mleté maso, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, do pánve na maso rozklepneme vejce, promícháme a smažíme, dokud vejce neztuhnou.
-
3
Pánev odstavíme, přimícháme strouhanku, červené víno, formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikou, povrch zakryjeme zbylými plátky slaniny, navrch položíme bobkový list, snítku šalvěje, snítku mateřídoušky, zakryjeme alobalem, vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme zvolna ve vodní lázni tři hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.