Roláda z vepřového bůčku plněná mletým hovězím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1597 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 143 g
- Sodík 620 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 233.1 mg
- Draslík 800.4 mg
- Vláknina 1147.7 mg
- Vitamín A 1147.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme velmi najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Salám nakrájíme na malé kousky.
-
2
Nejprve připravíme nádivku. V míse smícháme mleté hovězí maso s jemně nakrájenou cibulí a kousky salámu, přidáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme.
-
3
Vepřový bůček vykostíme a rozřízneme naplocho, aby vznikl velký plát masa, který ještě rozklepeme. Na něj rozetřeme připravenou nádivku, zabalíme, osolíme a převážeme pevnou nití, případně spojíme grilovacími jehlami.
-
4
Do pekáče rozložíme kosti z bůčku, podlijeme je trochou vody, položíme na ně roládu a dáme péct do trouby, předehřáté na 200 stupňů Celsia. V průběhu pečení roládu poléváme vypečenou šťávou, případně podléváme vodou.
-
5
Měkkou roládu z pekáče vyjmeme, zbylou šťávu za stálého míchání zaprášíme moukou a chvíli povaříme, než zhoustne.
-
6
Roládu zatím nakrájíme na plátky, které dáme do omáčky a vše prohřejeme.
-
7
Podáváme s bramborami, přelité hustou šťávou.