Rajčatová polévka se sušenou zeleninou, rýží a sezamem
Suroviny
- 100 ml Voda pitná
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 polévková lžíce Rýže loupaná
- 1.5 polévková lžíce Sezam - semena
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
- 1 polévková lžíce Mrkev sušená
- 1 polévková lžíce Celer sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 1034.4 mg
- Vláknina 13348.2 mg
- Vitamín A 13348.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušenou mrkev, celer a rajčata namočíme do vody. Poté scedíme a v mixéru rozmixujeme na pyré.
-
2
V kastrolu rozpálíme olej a mírně na něm orestujeme rozmačkaný česnek. Přisypeme rýži, sezam a osmahneme. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni cca 10 minut povaříme. Přidáme zeleninové pyré, vmícháme smetanu a odstavíme. Dochutíme solí a oreganem, rozdělíme do misek a ihned podáváme.