Plněné hořovické řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 48 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 401.2 mg
- Draslík 534.7 mg
- Vláknina 1439.8 mg
- Vitamín A 1439.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jedno vejce v hrnku rozšleháme s mlékem, zbylá 4 vejce uvaříme natrdo a vychladlá oloupeme.
-
2
Vepřové řízky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Každý pak potřeme hořčicí, položíme na něj plátek šunky, vařené vajíčko a zabalíme. Aby se během smažení nerozbalily, propíchneme je párátky nebo grilovacími jehlami. Každý masový závitek poté obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, na něm řízky smažíme přibližně 15 minut do zlatova. Během smažení je obracíme.
-
4
Usmažené na servírovacím talíři rozpůlíme, nahoru umístíme majonézu v kornoutku ze šunky.