Vepřová játra smažená (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1397 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 335.8 mg
- Draslík 304 mg
- Vláknina 1590 mg
- Vitamín A 1590 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, naklepeme a okraje nařízneme.
-
2
Plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.
-
3
Játra osolíme ihned po vyjmutí z tuku.
-
4
Ihned podáváme.