Žebrácké vepřové kotlety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 102.8 mg
- Draslík 437.2 mg
- Vláknina 1817.2 mg
- Vitamín A 1817.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, česnek nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.
-
2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, osolíme a posypeme mletou sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
-
3
V menší pánvi na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli.
-
4
V druhé velké pánvi rozpálíme zbylou část oleje, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň, přidáme osmaženou cibuli, přilijeme polovinu vína a pod pokličkou vše pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme víno, kotlety občas obrátíme.
-
5
Když jsou kotlety téměř měkké, přisypeme nakrájený česnek a přilijeme zbytek vína, pánev odkryjeme a víno necháme odpařit.
-
6
Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře, každou potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným sýrem.