Čínské placky z tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1223 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1458.6 mg
- Vláknina 12260 mg
- Vitamín A 12260 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.
-
2
Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.
-
3
Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.
-
5
Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.
-
6
Podáváme potřené česnekovou kaší.