Vepřové maso s cibulovou natí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 25 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 491.9 mg
- Vláknina 2340 mg
- Vitamín A 2340 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.
-
2
V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme nakrájené maso, promícháme, necháme odležet.
-
3
Nať z mladých cibulek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na 3 - 5 cm dlouhé kousky.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce smažíme pokrájené naložené maso. Když maso zbělá, přidáme nakrájenou cibulovou nať , kterou ihned posolíme, aby rychleji změkla. Smažíme za stálého míchání, když nať začne vadnout, přidáme sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a ještě malou chvíli smažíme. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.