Pikantní skopové kotlety

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Hera
  • 200 g Kapary
  • 100 g Husí sádlo
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Skopový hřbet
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 9.8 mg
  • Vláknina 1070.6 mg
  • Vitamín A 1070.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Heru nakrájíme na kousky a v pánvi rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájené kapary, zahřejeme je, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme a stáhneme z ohně.

  • 2

    Maso vykostíme, umyjeme, vyřízneme tlusté části, čistou utěrkou vysušíme a nakrájíme na 150g plátky. Každý plátek potřeme smíchaným prolisovaným česnekem se solí, po obou stranách přes fólii paličkou naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme hořčicí, posypeme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme z jedné a potom z druhé strany, opečené jemně posypeme pepřem.

  • 3

    Hotové kotlety naskládáme na mělkou oválnou mísu, na každou porci kotlety položíme lžíci připravených kaparů a mísu položíme na slavnostní stůl.

Komentáře k receptu