Pikantní skopové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 57 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 9.8 mg
- Vláknina 1070.6 mg
- Vitamín A 1070.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Heru nakrájíme na kousky a v pánvi rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájené kapary, zahřejeme je, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme a stáhneme z ohně.
-
2
Maso vykostíme, umyjeme, vyřízneme tlusté části, čistou utěrkou vysušíme a nakrájíme na 150g plátky. Každý plátek potřeme smíchaným prolisovaným česnekem se solí, po obou stranách přes fólii paličkou naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme hořčicí, posypeme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme z jedné a potom z druhé strany, opečené jemně posypeme pepřem.
-
3
Hotové kotlety naskládáme na mělkou oválnou mísu, na každou porci kotlety položíme lžíci připravených kaparů a mísu položíme na slavnostní stůl.