Bažantí guláš s telecím masem
Suroviny
- 600 g Bažant obecný
- 400 g Telecí plec
- 200 g Cibule
- 120 g Šalotka
- 60 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Rozmarýn sušený
- 2 g Muškátový květ
- 30 g Jíška hotová světlá
- 20 g Paprika mletá sladká
- 600 g Rýže dušená
- 5 ml Citronová šťáva
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1000 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 152.8 mg
- Draslík 772.3 mg
- Vláknina 5987.3 mg
- Vitamín A 5987.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme na šest dílů, telecí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, šalotku na plátky a následně ji rozebereme na kroužky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme porce bažanta, telecí maso, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, trošku osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Porce bažanta vyjmeme, vykostíme, maso vrátíme zpátky do guláše, ochutíme rozmarýnem, mletým muškátem, osolíme, opepříme, zahustíme světlou jíškou, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a porce posypeme kroužky šalotky.