Bažantí guláš s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Bažant obecný
  • 400 g Telecí plec
  • 200 g Cibule
  • 120 g Šalotka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Rozmarýn sušený
  • 2 g Muškátový květ
  • 30 g Jíška hotová světlá
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 600 g Rýže dušená
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1069 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 152.8 mg
  • Draslík 772.3 mg
  • Vláknina 5987.3 mg
  • Vitamín A 5987.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a vykuchaného bažanta naporcujeme na šest dílů, telecí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, šalotku na plátky a následně ji rozebereme na kroužky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme porce bažanta, telecí maso, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, trošku osolíme, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Porce bažanta vyjmeme, vykostíme, maso vrátíme zpátky do guláše, ochutíme rozmarýnem, mletým muškátem, osolíme, opepříme, zahustíme světlou jíškou, zakápneme citronovou šťávou, zjemníme smetanou a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a porce posypeme kroužky šalotky.

Komentáře k receptu