Kuře po židovsku plněné farfalemi a játry
Suroviny
- 150 g Játra drůbeží
- 50 g Husí sádlo
- 300 g Těstoviny Farfalle
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1266 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 75 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 91 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 408.1 mg
- Draslík 979.6 mg
- Vláknina 7280.2 mg
- Vitamín A 7280.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celé kuře očistíme, pod studenou tekoucí vodou umyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, posypeme sladkou paprikou a necháme stranou.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme do křupavá, poté přidáme omytá játra, které také osmažíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Farfallíny uvaříme v osolené vodě a scedíme.
-
3
Do misky vysypeme osmaženou cibuli, připravená játra, uvařené farfalle, přidáme vejce, nasekanou petržel kudrnku a nasekaný kopr, všechny suroviny v misce důkladně promícháme, podle vlastní chutě osolíme, přisypeme pepř a ještě promícháme.
-
4
Z kuřete odřízneme krk a křidélka, naplníme připravenou náplní, kuře zašijeme, položíme na plech, vložíme do nahřáté trouby a necháme péct 120 minut dozlatova a doměkka. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a vodou.
-
5
Hotové kuře vytáhneme z trouby, ještě teplé pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, rozporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.