Kuře po židovsku plněné farfalemi a játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Játra drůbeží
  • 50 g Husí sádlo
  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1266 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 408.1 mg
  • Draslík 979.6 mg
  • Vláknina 7280.2 mg
  • Vitamín A 7280.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé kuře očistíme, pod studenou tekoucí vodou umyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, posypeme sladkou paprikou a necháme stranou.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky a v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme do křupavá, poté přidáme omytá játra, které také osmažíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Farfallíny uvaříme v osolené vodě a scedíme.

  • 3

    Do misky vysypeme osmaženou cibuli, připravená játra, uvařené farfalle, přidáme vejce, nasekanou petržel kudrnku a nasekaný kopr, všechny suroviny v misce důkladně promícháme, podle vlastní chutě osolíme, přisypeme pepř a ještě promícháme.

  • 4

    Z kuřete odřízneme krk a křidélka, naplníme připravenou náplní, kuře zašijeme, položíme na plech, vložíme do nahřáté trouby a necháme péct 120 minut dozlatova a doměkka. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a vodou.

  • 5

    Hotové kuře vytáhneme z trouby, ještě teplé pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, rozporcujeme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu